un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tarta de mere cu sos de coacaze

March 17, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (113 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 75 minute

Portii: 9

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,890

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tarta de mere cu sos dulce-acrisor de coacaze:

Ingrediente:

4 mere
2 plicuri de gelatina
2 linguri de amidon
100 g coacaze
2 linguri iaurt
4 linguri de zahar
50 g zahar pudra
scortisoara
vanilie
rom
coaja rasa de lamaie

Pentru aluat:

500 g faina
250 g unt
1 ou
2 plicuri zahar vanilat
300 g zahar
1 praf de copt stins cu otet
2 linguri iaurt
1 praf de sare

Pentru sos:

2 linguri de amidon alimentar
1 lingura de zahar pudra
100 g coacaze
2 linguri smantana
10 linguri apa

Mod de preparare:

Se cerne faina si se adauga peste ea untul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat, cantitatea de zahar si se framanta. Se pune si un praf de sare, se adauga smantana si se incepe framantarea.

Dupa ce se framanta bine, astfel incat toate ingredientele sa fie incorporate se aseaza aluatul in forma de tarta, se intinde inclusiv pe marginile laterale, dupa care, cu o furculita se impunge aluatul pentru a iesi aerul.

Se da tarta la copt pentru circa 10 minute, iar in primele 5 minute se lasa la foc iute dupa care se micsoreaza focul. Intre timp se taie merele felii subtiri (nu se curata de coaja, dar se scot cotoarele), peste care se adauga scortisoara, esenta de vanilie, de rom si 3 linguri de zahar.

Se lasa sa stea doeparte circa 10 minute. Feliile de mar, se aseaza formand un model de solzi de peste. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se scoate tava de la cuptor si se aseaza feliile de mere. Se pun si cateva coacaze rosii, precum si coaja rasa de lamaie si se mai adauga 2 linguri de zahar dupa care se da forma la cuptor timp de 40 de minute.

Se pregateste gelatina, se pun pachetelele cu 1 lingura de zahar, sucul de la jumatate de lamaie si 11 linguri de apa. Se pune gelatina pe foc circa 1 minut. Cand tarta este fierbinte se unge cu gelatina, pentru a prinde luciu si se presara putin zahar pudra.

Pentru sosul pentru tarta:

Pentru prepararea amidonului se respecta indicatiile de pe pachet: se pune amidonul, se adauga zahar pudra, se completeaza cu 10 linguri de apa si se da pe foc.

Se amesteca in permanenta cu telul si amidonul trebuie adus la punctul de fierbere. Se lasa pe foc pana se leaga bine, dupa care se lasa amidonul sa se raceasca. Cand s-a racit vasul, se adauga coacazele si se amesteca bine. Aceasta compozitie se amesteca bine cu smantana.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook