un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort alb si negru

March 20, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (88 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,064

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort alb si negru:

Ingrediente pentru foi:

750 g faina
3 oua
10 linguri ulei
10 linguri apa rece
3 linguri amoniac
200 g zahar pudra
otet

Pentru crema 1:

300 g zahar
500 ml lapte
1 pachet de unt
4 linguri faina
4 sticlute esenta de vanilie
4 pliculete de zahar vanilat

Pentru crema 2:

300 g zahar
500 ml lapte
1 pachet unt
4 linguri faina
4 sticlute esenta de rom
3 linguri cacao
3 linguri coniac
300 g frisca
1 ciocolata mica
fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu ouale, se adauga treptat uleiul, apa, zaharul, amoniacul stins cu otet si se framanta un aluat elastic care se imparte in 6 bucati. Se intind apoi 6 foi rotunde care se coc pe dosul tavii de tort unse cu margarina si tapetata cu faina cate 10 minute fiecare.

Se prepara apoi cremele, pentru crema 1 se freaca pe foc mic laptele cu 150 g de zahar si faina pana se ingroasa apoi se da deoparte. Se amesteca untul cu zaharul ramas si cand a devenit spuma se adauga in compozitia de lapte racita impreuna cu esenta de vanilie si zaharul vanilat.

Se pregateste la fel si crema 2, numai ca in loc de esenta de vanilie si zaharul vanilat se adauga romul cacaoa si coniacul.

Se intinde prima foaie cu un sfert din crema 2 cu cacao si rom, se pune a doua foaie, inca un sfert din crema 2, foaie, jumatate din crema 1 de vanilie, foaie, crema de vanilie ramasa, foaie, crema 2 ramasa si ultima foaie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu felii de fructe si ciocolata rasa.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook