un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort caramel cu crema de ciocolata

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (67 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 65 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 5,846

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort caramel cu crema de ciocolata:

Ingrediente pentru blat:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
½ plic praf de copt
ulei
hartie de copt

Pentru crema:

150 ml lapte
50 g cacao
250 g zahar
3 linguri faina
300 g ciocolata maruntita
200 g margarina
½ fiola esenta de rom

Pentru sirop:

600 ml apa
200 g zahar
½ fiola esenta de rom

Pentru glazura:

3 plicuri glazura caramel din comert
60 ml apa

Pentru decor:

250 ml frisca
1 bucatica de ciocolata
500 g fruce

Mod de preparare blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca usor de jos in sus. Se presara in ploaie faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu fartie de copt. Se coace blatul la foc mare timp de 10 minute, apoi la foc potrivit.

Pentru crema:

Se fierbe pe baie de aburi laptele, cacaoa, zaharul si faina amestecand continuu pana se ingroasa. Se da vasul cu crema deoparte si se amesteca in crema fierbinte ciocolata maruntita pentru a se topi. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se incorporeaza putin cate putin in margarina frecata spuma, iar la sfarsit se adauga esenta de rom.

Pentru sirop si glazura:

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Se inmoaie praful de glazura cu apa rece si se freaca cu lingura de lemn pana se formeaza un sos gros.

Se taie blatul in 3 foi pe orizontala si se insiropeaza doar dpua dintre ele, pentru ca foaia de deasupra se inmoaie de la glazura. Se aseaza o foaie de blat pe un platou, se intinde ½ din candtitatea de crema, deasupra se aseaza a doua foaie, restul de crema si se acopera cu foaia neinsiropata.

Se toarna peste ultima foaie glazura si se intinde uniform cu un cutit. Se imbraca tortul pe lateral cu frisca batuta spuma, se rade putina ciocolata si se decoreaza cu fructe.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook