un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort cu ananas si capsune

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (85 voturi)
Loading...

Durata: 70 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,963

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort cu ananas si capsune:

Ingrediente pentru blat:

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina

Pentru crema:

10 oua
½ pahar de lapte
10 linguri zahar
500 g frisca lichida
2 plicuri gelatina
1 cutie compot cu ananas
200 g capsune

Mod de preparare:

Se bat spuma ouale cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie si se amesteca cu grija. Se toarna compozitia intr-o forma de tort rotunda, se coace blatul la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit se taie in doua parti egale.

Se pregateste apoi crema. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se toarna laptele si se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa. Fierbinte, se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se lasa crema obtinuta sa se raceasca.

Se incorporeaza frisca batuta spuma si gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic si se omogenizeaza crema. Pe fundul unei forme in care s-a copt blatul se aseaza ananasul din compot, se toarna jumatate din crema, se pune o parte de blat, se insiropeaza cu zeama din compot, crema ramasa si cealalta jumatate de blat insiropat.

Se da cratita la frigider de seara pana dimineata. A doua zi se tine cratita cateva minute intr-un vas cu apa fierbinte, se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu frisca si felii de capsune.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook