Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort cu crema de ciocolata si cu praline:
Ingrediente pentru blat:
3 oua
125 g zahar
125 g faina
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
200 g ciocolata
3 oua
150 g unt
1 plic zahar vanilat
500 g frisca lichida
3 plicuri intaritor de frisca
5 banane
suc de lamaie
16 praline
2 linguri ciocolata razuita
Mod de preparare blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si se omogenizeaza compozitia. Se toarna blatul intr-o tava de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit.
Pentru crema:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se bat bine galbenusurile cu untul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema in care se incorporeaza ciocolata topita.
Se bat albusurile spuma impreuna cu 2 linguri de zahar, se adauga peste crema de ciocolata si se amesteca compozitia de sus in jos. Separat se bate frisca impreuna cu intaritorul. Se curata bananele, se taie in jumatate pe lungime si se ung cu suc de lamaie.
Dupa ce s-a racit blatul se aseaza bananele, apoi se intinde uniform frisca. Se toarna cu grija crema de ciocolata si se da tortul la rece pentru 3-4 ore. Dupa ce s-a racit se aseaza tortul pe un platou si se orneaza cu frisca, praline si ciocolata razalita.