un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort cu crema de nuci

February 29, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (134 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 50 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 4,194

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara tort cu crema de nuci:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
175 g zahar
150 g faina
25 g amidon de porumb
100 g miez de nuca macinat marunt
1 lingurita cu varf de praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
Pentru sirop:
150 g zahar
200 ml apa
1 esenta de rom

Pentru crema:

1 pachet de unt
300 g crema de ciocolata tartinabila cu aroma de alune
200 g miez de nuca

Pentru ornare:

300 g ciocolata amaruie
2 linguri de frisca lichida
50 g miez de nuca caramelizat in 60 g zahar+ miez de nuca intreg caramelizat
1 lingura crema de unt oprita de la crema de umplutura

Mod de preparare:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul. Cand s-a intarit compozitia si are consistenta unei bezele se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta, faina cernuta si ametecata cu praful de copt, amidonul si nuca macinata fin.

Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu marginile detasabile in care este pusa hartie de copt si se da la copt timp de 25 de minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit. Dupa ce se coace se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in 3 parti egale.

Untul se taie in cubulete mici dupa care se freaca cu ciocolata pana cce devine o crema omogena in care se incorporeaza miezul de nuca prajit putin si apoi maruntit. Zaharul si apa pentru sirop se dau in cateva clocote, apoi se opreste focul si se pune esenta de rom. Se lasa siropul sa se raceasca bine.

Se asambleaza tortul pe un platou, insiropand fiecare blat cu sirop rece, se unge cu un strat uniform de crema de unt cu nuci, apoi celalalt blat si tot asa.se imbraca marginea tortului cu un strat de crema, apoi deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si topita cu doua linguri de frisca lichida.

Ciocolata se toarna calda deasupra tortului, din centru spre margine, apoi se da putin la rece pentru a se intari, dupa care se orneaza cu crema de unt si ciocolata, se presara miez de nuca maruntit. Se da tortul la rece pana este servit.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook