un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort cu crema de rahat

March 21, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 50 minute

Portii: 9

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,440

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort cu crema de rahat:

Ingrediente pentru blat:

6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao

Pentru crema:

250 g rahat rosu
250 g rahat verde
2 lamii
250 g margarina

Pentru glazura:

150 g zahar pudra
3 linguri cacao
2 linguri apa clocotita
3 linguri ulei

Mod de preparare blat:

Se fac 2 blaturi, in jumatate din compozitie se pun cele 2 linguri de cacao, astlef incat sa iasa un blat de culoare galbena si un blat de culare maro. Dupa ce s-au copt se taie fiecare in 2 sau in 3 bucati.

Se pune deoparte o foaie galbena si una maro care reprezinta baza si capacul. Celelalte se taie in centru si se combina intre ele si se insiropeaza fiecare foaie cu apa cu zahar.

Pentru crema:

Se da rahatul rosu prin masina de tocat impreuna cu o lamaie, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de margarina pana se obtine o crema. La fel se procedeaza si cu rahatul de culoare verde.

Se pune o boaie de blat de culoare maro, se unge cu crema rosie, apoi se pune o foaie de blat de culoare galbena care are mijlocul umplut cu blat de culoare maro. Se unge cu crema de culoare verde si se procedeaza astfel pana ce se pune ultima foaie de culoare galbena.

Deasupra se toarna glazura de cacao, se amesteca zaharul pudra cu cacaoa peste care se adauga cele 2 linguri de apa clocotita si uleiul. Se amesteca continuu pana se obtine o crema groasa care se intinde peste tort.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook