un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort cu dulceata de portocale

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Facebook Детейлинг go Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Instagram Автостудия Глянец here 46 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 9

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,253

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort cu dulceata de portocale:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
100 g zahar
120 g faina
300 g dulceata de portocale

Pentru umplutura:

4 galbenusuri
100 g zahar
1/4 litri lapte
2 plicuri de gelatina granulata
250 g frisca

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Se ung cu unt doua tavi, se imparte aluatul in doua, se pune in tavi si se coace in cuptorul incins timp de 10 minute.

Dupa ce s-au copt blaturile se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, una din foi se unge cu dulceata si se ruleaza si se pune deoparte.

Se taie rulada in felii de 8 mm grosime si se aseaza pe marginea unei salatiere.

Pentru umplutura se amesteca galbenusurile cu zaharul, se fierbe laptele si se adauga in el amestecul anterior. Se inmoaie gelatina in apa rece apoi se dizolva in amestecul de lapte si galbenus.

Se bate frisca si se incorporeaza. Se decupeaza doua cercuri din blatul ramas, se varsa 1/3 din preparartul lichid de mai sus vasul garnisit cu rondelele de rulada puse in cerc apoi se acopera cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.

Se orneaza tortul cu frisca si felii de portocale.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook