un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort de nuca umplut cu frisca

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (132 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,834

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort de nuca umplut cu frisca:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
8 linguri nuca macinata
4 linguri pesmet
8 linguri zahar
1 lingura zeama de lamaie

Pentru sirop:

150 ml apa
150 ml rom
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie

Pentru crema si ornat:

1 litru frisca lichida

Mod de preparare:

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul tos, zeama de lamaie si se bate in continuare pana ce spuma se intareste. Se pun si galbenusurile, se bat putin, se adauga nuca macinata si se amesteca in prealabil cu pesmetul.

Se amesteca usor numai de jos in sus si se rastoarna totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit, fara sa se deschida usa cuptorului in primele 20 de minute.

Dupa ce s-a copt se mai lasa blatul in forma inca 5 minute apoi se scoate. Numai dupa ce blatul s-a racit i se taie un capac cu diametrul de maximum 5 cm. Prin gaura se va scoate miezul care se va amesteca cu 500 ml frisca.

Se prepara un sirop din apa, zahar, coaja de lamaie si se lasa sa fiarba 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si cand s-a racit complet se pune romul.

Cu acest sirop se stropeste bine intai blatul fara miez. Se umple blatul cu miezul amestecat cu frisca, se pune capacul, se stropeste si acesta, apoi se orneaza cu frisca.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook