un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort de portocale cu ciocolata

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (57 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 80 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,029

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort de portocale cu ciocolata:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
ulei
hartie de copt

Pentru crema:

4 galbenusuri
2 albusuri
200 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
9 linguri faina
1 litru lapte caldut
200 g unt
100 g ciocolata amaruie
3 portocale
100 g stafide
100 ml rom

Pentru sirop si decor:

300 ml apa
5 linguri de zahar
½ fiola esenta de rom
500 ml frisca
jeleuri colorate
fructe confiate

Mod de preparare blat:

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile apoi faina in ploaie amestecand de jos in sus. Se coc 3 foi de aceasi grosime intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema:

Se stropesc stafidele cu rom, se curata portocalele, se taie bucatele si se pun la macerat in restul de rom. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga faina, laptele, albusurile batute spuma si jumatate din ciocolata rasa.

Se fierbe compozitia pe baie de aburi si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza untul frecat spuma.

Pentru sirop si decor:

Se fierbe apa cu zaharul, iar cand s-a racit se adauga esenta de rom. Se bate frisca spuma.

Se insiropeaza foile. Se tapeteaza o cratita cu celofan umezit. Se rupe o foaie bucati si se aseaza pe fundul cratitei, se toarna deasupra jumatate din crema si se aseaza jumatate din cantitatea de fructe peste care se rupe bucati a doua foaie, se pune crema, fructele ramase, se rade restul de ciocolata, apoi se acopera totul cu a treia foaie care se pastreaza intreaga.

Se strang marginile celofanului deasupra si se da cratita la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se indeparteaza celofanul. Se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu fructe si jeleuri.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook