un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort de struguri

March 21, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (67 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,832

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort de struguri:

Ingrediente :

7 oua
2 plicuri zahar vanilat
225 g zahar
50 g faina
50 g amidon
1 lingura cacao
2 lingurite praf de copt
1 strugure alb
1 strugure negru
2 plicuri gelatina
1 lamaie
¼ litri vin alb
400 ml frisca lichida
100 g ciocolata
2 linguri zahar pudra
sare

Mod de preparare :

Se bat 3 albusuri spuma cu 3 linguri de apa, un plic zahar vanilat, un praf de saresi 125 g zahar, se adauga cele 3 galbenusuri, se amesteca si peste compozitia obtinuta se cerne faina, amidonul, cacaoa si praful de copt.

Se amesteca cu grija ca sa nu se lase compozitia, apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc moderat.

In acest timp se freaca cele 4 galbenusuri ramase cu 100 g zahar si vanilia ramasa pana se obtine o crema fina si alba in care se adauga coaja rasa si zeama de lamaie, vinul, 200 ml frisca batuta si la final albusurile spuma.

Se spala boabele de struguri albe si negre, se curata de samburi si se adauga in crema pregatita. Se lasa gelatina in 100 ml apa rece sa se dizolve, apoi se topeste pe baie de aburi 5 minute. Cand este gata se ia de pe foc si se amesteca pana ajunge la temperatura degetului. Se amesteca cu crema si se lasa deoparte.

Se taie blatul copt si racit in doua, se aseaza o parte de blat in forma de tort, se insiropeaza cu un sirop din apa si zahar sau lichior de fructe, se toarna crema de struguri si se aseaza a doua parte de blat insiropat.

Se acopera tortul cu un capac si se da la frigider pana a doua zi cand se scoate torul pe un platou si se acopera blatul de deasupra cu frisca. Se aseaza cateva boabe de strugure alb si negru deasupra si se decoreaza cu ciocolata rasa, apoi se presara si putin zahar pudra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook