un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort dobos

March 21, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (77 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 14

Dificultate: medie

Vizualizari: 3,426

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort dobos:

Ingrediente pentru foi:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina

Pentru crema:

6 oua
100 linguri zahar
400 g margarina
2 linguri cacao

Mod de preparare blat:

Se bat cele 10 albusuri spuma, apoi se adauga treptat cele 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a batut bine se adauga cele 10 galbenusuri si se amesteca usor, nu se mai bate. Se pun cele 10 linguri de faina.

Din acesta compozitie se coc pe rand 9 foi pe dosul tavii unse cu margarina si tapetata cu faina. Dupa ce sunt coapte foile se scot pe o tava cu un cutit mai lung.

Pentru crema:

Se bat ouale intr-un castron cu zaharul si cacaoa pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca apoise amesteca crema cu margarina frecata spuma. Se taie foile pe mijloc pe lungime si se obtin 18 jumatati, o jumatate se lasa deoparte, iar celelalte jumatati se umplu cu crema. Se opreste din crema pentru decor.

Se pregateste o glazura topindu-se 5 linguri de zahar pe foc intr-un ibric, apoi se intinde zaharul caramel peste foaia pastrata. Se aseaza foaia cu caramel peste tort dupa ce s-a racit, apoi se orneaza cu crema ramasa.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook