un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort festiv cu fructe

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 75 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,666

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort festiv cu fructe:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
ulei

Pentru crema:

6 galbenusuri
30 g gelatina
100 ml apa
250 g zahar
4 portocale
1 litru frisca
1 cutie compot de ananas
2 banane
2 fructe kiwi
500 ml frisca pentru ornat

Mod de preparare blat:

Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina in ploaie si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc potricit.

Blatul este copt cand se desprinde de pe forma la margine, iar in mijloc daca se incearca cu o scobitoare si aceasta ramane curata.

Pentru crema:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca putin. Se fierb intr-o craticioara direct pe foc galbenusurile, apa, zaharul si 2 portocale date pe razatoare, se amesteca tot timpu pana se obtine o crema ca si mierea de albine.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina incalzita separat. Se aseaza cratita cu crema intr-un vas mai mare cu apa rece si se amesteca pana devine calduta, apoi se adauga 1 litru de frisca batuta spuma si se omogenizeaza compozitia.

Se taie blatul pe orizontala in 3 foi, care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas. Se curata fructele si se taie in bucati mici. Se imparte crema in 3. Intr-o cratita mai mare cu 2 cm decat cea in care a fost copt blatul se pune o parte de crema, se aseaza prima foaie, apoi jumatate din cantitatea de fructe, iar crema, foaie, fructe, crema si se incheie cu ultima foaie de blat.

Se da cratita la frigider pentru 3 ore, dupa care se desprind marginile tprtului cu varful unui cutit. Se aseaza cratita timp de 1 minut intr-un alt vas mai mare cu apa fiarta si se misca in stanga si in dreapta sa se sesprinda tortul, apoi se rastoarna pe un platou. Se imbraca tortul cu frisca batuta spuma.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


  • Lenutzyk_15

    cum ce pot sa scriu pe tort la multi ani?ajutati-ma va rog,am nevoie urgent

Facebook