un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort imens

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (84 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 120 minute

Portii: 18

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,067

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort imens:

Ingrediente pentru blatul I:

4 oua
4 linguri zahar
1 lingura ulei
1 plic zahar vanilat
3 linguri nuci prajite si macinate
3 linguri faina

Pentru blatul II:

4 oua
4 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingura cacao
3 linguri faina

Pentru blatul III:

4 oua
4 linguri zahar
1 lingura ulei
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
1 lingurita ness

Pentru blatul IV:

4 oua
4 linguri zahar
1 lingura ulei
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
esenta de migdale

Pentru blatul V:

6 albusuri
200 g zahar
250 g nuci prajite si macinate

Pentru crema I:

300 g nuci prajite si macinate
150 g zahar
5 linguri lapte dulce
200 g unt
coaja de lamaie

Pentru crema II:

6 galbenusuri
300 g zahar
750 ml lapte
9 linguri faina
5 plicuri zahar vanilat
500 g unt
100 g stafide
100 g ciocolata amaruie
200 g smochine
3 lingurite ness
200 g fructe confiate

Pentru decor:

500 ml frisca lichida
crema de ciocolata
100 g crema colorata de unt
jeleuri

Mod de preparare blaturi:

Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina in ploaie si celelalte ingrediente indicate pentru fiecare blat. Se pregateste pe rand fiecare aluat si se coc blaturile unul dupa altul intr-o tava dreptunghiulara de prajituri.

Se scoate din tava fiecare blat, se lasa sa se raceasca si se insiropeaza fiecare, pentru blatul I se fierbe un sirop din 2 linguri de zahar, 100 ml apa si cateva picaturi de esenta de vanilie, pentru blatul II 50 ml rom,  pentru blatul III 100 ml cafea concentrata indulcita, iar pentru blatul IV se fierbe un sirop din 2 linguri de zahar, 100 ml apa si cateva picaturi esenta de migdale si vanilie.

Pentru blatul V:

Se bat albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana se intareste bezeaua si se adauga nucile. Se coace blatul la foc mic in tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema I:

Se amesteca nucile cu zaharul, coaja de lamaie, laptele si se fierbe la foc mic pana se leaga. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza untul frecat spuma.

Pentru crema II:

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, faina si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa bine. Se incorporeaza zaharul vanilat, iar dupa ce sa raceste se adauga untul frecat spuma.

Se imparte crema in 3 vase separate si se adauga in prima parte ciocolata rasa fin, bucatele de ciocolata si stafide, in a doua parte smochinele taiate bucatele si nessul, in a treia parte fructele confiate taiate marunt.

Se aseaza pe un platou blatul I si se aplica crema I cu nuca, peste aceasta blatul de cacao si crema cu ciocolata si stafide, apoi blatul de ness si crema din ness si smochine, blatul de vanilie si migdale si crema cu visine si fructe confiate si la sfarsit blatul V.

Se imbraca tortul cu frisca lichida batuta, crema colorata de unt si jeleuri.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook