un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort inimioara

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 9

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,485

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort inimioara:

Ingrediente pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 plic zahar vanilat
coaja rasa se lamaie
1 praf de sare

Pentru crema:

300 g ciocolata alba
150 g zahar pudra
300 g unt
½ fiola esenta de vanilie
cateva pinaturi de colorant alimentar rosu

Pentru sirop:

300 ml apa
150 g zahar
½  fiola esenta de rom

Pentru decor:

2 plicuri gelatina rosie pentru tort
3 linguri zahar
400 ml apa
500 ml frisca

Mod de preparare blat:

Se bat albusurile spuma su sarea, se adauga zaharul si se bat pana cand se intareste spuma, apoi se pun galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar pe urma faina in ploaie si se amesteca usor de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort inimioara unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit.

Pentru crema:

Se freaca spuma untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pudra si se incorporeaza cate putin ciocolata topita si racorita. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si colorantul alimentar.

Pentru sirop:

Se fierbe apa cu zaharul si se lasa sa se raceasca apoi se adauga esenta de rom.

Se taie blatul racit pe orizontala in 3 foi care se insiropeaza. Se aseaza pe un platou prima foaie de blat, se unge cu crema, apoi se aseaza iar o foaie, crema si se acopera cu foaia ramasa.

Se bate frisca spuma, se imbraca tortul cu ea si se decoreaza marginile tortului cu frisca. Se prepara gelatina pentru tort cu apa si zahar, dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte pe o farfurie intinsa putin umezita. Se da la frigider sa se inchege bine apoi se decupeaza inimioare care se aseaza pe tort.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook