un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort piramida din gogosele

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 4,917

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort piramida din gogosele:

Ingrediente pentru gogosi:

4 oua
200 g faina
100 g margarina
1 lingura zahar
1 praf sare
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
250 ml apa
1 lingura ulei

Pentru sos:

150 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri apa
500 ml frisca lichida pentru crema

Mod de preparare gogosele:

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sarea, zaharul si margarina. Cand da in clocot se toarna toata faina odata, se treage vasul de pe foc si se amesteca energic pana cand compozitia se omogenizeaza si se desprinde usor de peretii vasului.

Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare pana se incorporeaza complet. La urma se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, iar daca iaurtul este prea moale se mai adauga putina faina.

Se ia apoi cu o lingurita din aluat si se aseaza in tava unsa putin, gramajoare cat o jumatate de nuca, distantate pentru a nu se lipi. Se da tava la cuptor la foc iute timp de 5-10 minute fara a se deschide usa, apoi la foc potrivit pana cand se umfla gogosile si se rumenesc putin. Se scot calde din tava si se lasa sa se raceasca.

Pentru sos si crema:

Se bate frisca lichida. Se pun la fiert toate ingredientele intr-o craticioara, amestecand sa nu se prinda, apoi se lasa sa se raceasca.

Pe un platou rotund se intinde un strat subtire de frisca, se aseaza un rand de gogosele si se repeta straturile asezand gogoselele in cercuri concentrice tot mai mici pentru a forma o piramida. Se orneaza cu restul de frisca tortul, apoi se stropeste cu sosul de cacao rece. Se pastreaza tortul la frigider pana se serveste.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook