un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ghiveci cu zacusca de vinete

March 10, 2012 de Ana | Categorii: Retete de Post
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,179

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara ghiveci cu zacusca de vinete:

Ingrediente:

5 cartofi
4 morcovi
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 telina
3 cepe
250 g fasole verde
1 cutie de mazare
1 borcan de vinete in bulion
1 borcan de zacusca de vinete
100 ml ulei
1 lingura pasta de bulion
1 lingura de faina
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata morcovi, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina, se spala bine si se pun la fiert in apa si putina sare. Se curata cartofi de coaja, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se taie ceapa pestisoeri, se caleste in ulei, se adauga zacusca, mazarea si fasolea taiata marunt.

Se inabusa impreuna cam 5-10 minute la foc mic si se potriveste de sare si piper. Dupa ce au fiert radacinoasele, se scot si se taie felii. Se separa bulionul din borcanul cu vinete de legume si se lasa deoparte.

Se aseaza apoi intr-o tava mai intai un rand de cartofi, peste care se pune un start de radacinoase taiate felii, cateva bucati de vinete din buluion si un start din amestecul de zacusca, apoi un nou start de cartofi, un strat de radacinoase si apoi amestec de zacusca. La sfarsit se aseaza un alt strat de cartofi.

Se da tava la cuptor pentru 15-20 de minute la foc domol. In acest timp se pregateste un sos din buluinul ramas de la vinete cu 1 lingurita paste de bulion si 1 lingura de faina. Daca este necesar se mai pune si putina apa rece. Se toarna peste ghiveci si se da iar tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc potrivit.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook