Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara legume cu carnati de post la cuptor:
Ingrediente:
5 carnati de post
5 morcovi
3 cepe
4 linguri margarina
1 lingura faina
1 lingura condiment cu gust de legume
200 g conopida congelata
100 g mazare congelata
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata 2 cepe si morcovii, se taie ceapa marunt, iar morcovi rondele. Se caleste apoi ceapa in 2 linguri de margarina topita, se adauga morcovul si o ceasca de apa calda si dupa ce s-au inmuiat, se pun si carnatii taiati bucati.
Se fierb apoi in vase separate mazarea si conopida. Dupa ce au fiert toate se lasa deoparte si se pregateste un sos alb. Se rumeneste faina in margarina ramasa topita, se stinge cu o cana de supa preparata cu condimentul cu gust de legume si se fierbe pe foc mic pentru 10 minute.
Se scurge conopida, se amesteca cu carnatii si morcovii, se toarna si sosul alb, se potriveste gustul de sare, piper si se rastoarna compozitia intr-un vas uns cu margarina si tapetat cu pesmet.
Se opareste apoi ceapa ramasa, se taie in jumate si i se scoate o parte din miez. Se aseaza 4 cosulete de ceapa in vasul cu legume, se umplu cu mazare si se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Va dorim pofta buna!