un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Sarmale cu fasole alba

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Retete de Post
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 130 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,497

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara sarmale cu fasole alba:

Ingrediente:

300 g fasole alba
1 varza murata
1 ardei
1 ceapa
2 morcovi
100 g orez
1 cana suc de rosii
1 lingura pasta de tomate
1 crenguta de cimbru
1 legatutra de marar
sare
piper
1 foaie de dafin

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spala si se pune intr-un castron la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi cand se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce a dat in 2-3 clocote se schimba apa din nou si se lasa sa fiarba in continuare pana se inmoaie bobul.

Se aleg frunzele de varza, se taie cotoarele si se pun la desarat in apa rece. Se spala ardeiul si se curata de cotor si de seminte, se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se pune ulei sa se incinga si se adauga ceapa la calit, apoi ardeiul, morcovul si se amesteca pana se inmoaie bine legumele. Se adauga orezul spalat si 50 ml apa si se lasa sa se inabuse putin.

Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca bine compozitia si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa, cu pasta de tomate, cimbrul verde tocat marunt, mararul verde tocat fin, sarea si piper dupa gust.

Se pune cate o lingura din compozitie pe cate o frunza de varza si se formeaza sarmalele. Cotorul verzei si frunzele ramase se taie julien si se pun o parte pe fundul oalei, se aseaza sarmalele si restul de varza taiata.

Se toarna deasupra sucul de rosii si apa cat sa le cuprinda. Se pune frunza de dafin rupta in bucati mai mici, se acopera vasul si se fierbe la foc mic aproimativ 90 de minute.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook