un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Salata de conopida cu maioneza

February 15, 2012 de Ana | Categorii: Salate, Salate si sosuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (87 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 40 minute

Portii: 7

Dificultate: simpla

Vizualizari: 1,887

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 7 portii de salata de conopida cu maioneza:

Ingrediente:

1 conopida de aproximativ 1 kg
3 catei de usturoi
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat marunt
5 linguri maioneza

Pentru maioneza:

1 galbenus crud
1 galbenus fiert
1 lingurita mustar
Sare
Ulei

Pentru decor:

Masline
Rosii
Patrunjel verde

Mod de preparare:

Se curate usturoiul si se piseaza. Se spala bine patrunjelul, se inlatura coditele si se taie frunzulitele marunt.

Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol galbenusul fiert, se zdrobeste, apoi se adauga galbenusul crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, se mixerul, se incepe mixarea si in acelasi timp se adauga ulei, putin cate putin mixand intr-una pana se obtine cantitatea de maioneza dorita.

Se spala bine conopida, se pune intr-o oala, se adauga apa cat sa o acopere, se adauga 1 lingurita de sare si se lasa la fiert 20-30 minute pana se inmoaie. Dupa ce a fiert conopida se scoate si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Intr-un castron, se rupe conopida in buchetele mici, apoi cu o furculita se zdrobesc buchetelele de conopida pana devin cat mai pastoase. Atentie se poate ca sa mai lase inca apa conopida, in acest caz se ia conopida in pumni si se stoarce.

Dupa ce conopida este suficient de scursa, peste ea, in bol se adauga usturoiul, patrunjelul, smantana, maioneza, se condimenteaza cu piper si sare dupa gust, dupa care se amesteca totul cu o lingura pana la omogenizare. Se serveste pe feliute de paine, ornate cu rosii, masline, patrunjel.

Va dorim pofta buna!

Conopida Salata de conopida cu maioneza

Alte retete cu: ,


Facebook