un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Bors de cartofi

March 18, 2011 de admin | Categorii: Retete borsuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 1,600

Ingredientele necesare pentru borsul de cartofi:

500 g cartofi
1 l apa
1/2 l bors
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
100 g unt sau untdelemn
1 lingurita sare
leustean
patrunjel verde
3-4 rosii sau un pahar suc de rosii

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se spala bine si se taie ca taiteii. Jumatate se pune cu ceapa tocata si cu apa la fiert. Restul se caleste usor in grasime infierbantata. Se adauga o lingura, doua, din supa si, dupa 2-3 clocote, se rastoarna in oala in care fierbe si restul de zarzavat. Se adauga o parte din sare, se acopera oala si se lasa sa clocoteasca pana cand zarzavatul este fiert.

Se curata cartofii, se taie in cuburi mici, se spala bine si se pun in ciorba. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga borsul fiert separat si spumat si rosiile curatate de coaja si taiate felii sau sucul de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se presara cu leusteanul tocat marunt. Se trage oala de pe aragaz si se mai lasa acoperita pana cand se va servi ciorba la masa.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook