un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Bors de fasole

March 8, 2012 de Ana | Categorii: Retete borsuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 100 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,529

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara bors de fasole:

Ingrediente:

3 cepe
2 morcovi
1 telina
6 linguri ulei
200 g pastai de fasole
1 dovlecel
5 cartofi
2 rosii
2 ardei
800 g fasole boabe
100 ml suc de rosii
1 litru bors
1 legatura stevie
1 legatura loboda
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
2 linguri concentrat de legume
piper

Mod de preparare:

Se alege fasolea si se pune la fiert intr-o oala. Se schimba apa de trei ori. Se spala toate legumele si se taie cubulete. Intr-o oala mai mare se pune uleiul si se adauga pe rand legumele taiate. Mai intai ceapa, apoi morcovul, telina, pastaile, dovlecelul, ardeii, cartofii si rosiile.

Se calesc legumele timp de 15 minute la foc mic in oala acoperita cu un capac. Cand s-au inmuiat se adauga apa fierbinte pana ce oala se umple de trei sferturi. Se adauga fasolea scursa si se pune oala pe foc mare timp de 20 de minute.

Se adauga apoi sucul de rosii, se da un clocot, se pune borsul, se condimenteaza cu piper, concentratul de legume si se mai lasa totul intr-un clocot.

Imediat dupa ce se ia de pe foc se pun verdeturile taiate marunt si se acopera oala timp de 10 minute.
Se poate servi borsul atat cald, cat si rece, cu ceapa verde.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook