un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Bors de legume

March 1, 2012 de Ana | Categorii: Retete borsuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (55 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 55 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,112

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara bors de legume:

Ingrediente:

5 cartofi
jumatate de capatana de varza
1 legatura de ceapa verde
2 ardei grasi rosii
1 cana de bors
3 linguri de ulei
200 g urda sarata de oaie
1 lingura de bulion
1 legatura leustean si patrunjel
piper
sare

Mod de preparare:

Se curata legumele si se spala. Se taie cartofii in cuburi mari, varza fideluta, iar cepa si ardeii se taie marunt. Se calesc putin in ulei, la foc mic, apoi se stinge cu 1 litru si jumatate de apa fierbinte si se continua fierberea pentru 25 de minute, mentinand focul mic.

Intr-un alt vas se fierbe borsul si se indeparteaza spuma care se formeaza. Cand legumele au fiert, se toarna in oala borsul in care a fost dizolvat bulionul, se sareaza dupa gust si se mai lasa  sa mai dea cateva clocote.

Se marunteste urda cu furculita sau se da pe razatoare. Se presara in oala si se amesteca. Se servesc portiile cu patrunjel tocat deasupra si dupa gust cu piper sau ardei iute alaturi. Urda va da ciorbei un gust asemanator celei drese cu zer.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook