un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Bors de peste

March 8, 2012 de Ana | Categorii: Retete borsuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,362

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara bors de peste:

Ingrediente:

2 kg peste proaspat
6 cartofi
3 cepe
3 morcovi
3 ardei grasi
50 ml ulei
1 litru suc de rosii sau 1 kg de rosii proaspete
mujdei de usturoi
sare
otet dupa gust
1 legatura de leustean

Mod de preparare:

Pestele proaspat se curata de solzi si de intestine si se lasa putin la rece. Intre timp se pune o oala cu 4 litri de apa pe foc, se adauga cartofii, ceapa si morcovii intregi si ardeii taiati pe jumatate. Se pune uleiul si sarea si se adauga apoi pestele. Pentru a evita sfaramarea pestelui nu se mai amesteca in oala.

Dupa ce legumele au fiert se pune sucul de rosii sau rosiile proaspete fara pielite si date pe razatoare si otet dupa gust. La final se presara mult leustean proaspat tocat marunt si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se scoate pestele pe un platou mare, langa el se pun cartofii, ceapa, ardeiul, morcovul si se serveste cu mujdei si un sos special preparat din zeama din ciorba la care se mai adauga multa sare si mult otet.

Mujdeiul se prepara din usturoi pisat cu un praf de sare si un praf de zahar care taie iuteala usturoiului.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook