un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ciorba de burta

March 18, 2011 de admin | Categorii: Retete ciorbe
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 2,351

Ingredientele necesare pentru ciorba de burta:

1 kg burta de vita
3-4 oase
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina
2 cepe
1-2 linguri otet
sare
piper
1 legatura patrunjel
3-4 l de apa
2 oua

Mod de preparare:

Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun, deoarece burta fierbe foarte greu.

Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecand-o cu o perie curata si cu malai pana se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute.

Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cand a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat si spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita.

Cand atat burta, cat si zarzavatul sunt bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in suvite subtiri. Se mai dau cateva clocote. Se drege cu ou. Ciorba gata se potriveste dupa gust, adaugand otetul, piperul pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin.

Va dorim pofta buna!

Reteta ciorba de burta

Alte retete cu:


Articole relevante:

Facebook