un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Supa de vita cu fidea

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Retete supe, Supe, ciorbe si borsuri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (83 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 150 minute

Portii: 4

Dificultate: simpla

Vizualizari: 1,888

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 4 portii de supa de vita cu fidea:

Ingrediente:

-200 g fidea de casa cu ou
-300 g oase de vita
-o legatura zarzavat de supa
-o ceapa
-1 foaie de dafin
-2 cuisoare
-400 g carne de vita
-5 boabe de piper
-1 legatura ceapa verde

Mod de preparare:

Oasele de vita se pun 1 minut in apa clocotita, se scurg si apoi se clatesc in apa rece. Se aseaza intr-o oala mare, cu 1,5 apa rece. Se lasa sa dea incet in clocot; apoi se lasa sa fiarba 1 ora, luand spuma regulat. Se curata zarzavatul de supa. Ceapa se taie jumatati, si se prajeste bine intr-o tigaie uscata, cu partea taiata in jos. Intr-o jumatate de ceapa se infig cuisoarele si foaia de dafin. Se spala carnea, se sterge si se aseaza in oala, cu jumatatile de ceapa, boabe de piper si zarzavat de supa. Se lasa sa fiarba carnea circa 90-120 minute.

Se scot din supa carnea, oasele si legumele. Se strecoara supa printr-un tifon. Supa se sareaza. Se lasa sa se raceasca crnea si se taie in bucati. Fideaua se fierbe in apa cu sare, sonfosrm indicatiilor de pe ambalaj. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se trece apoi prin apa fierbinte.

Se da in fiert supa si se adauga bucatile de carne si fideaua. Acestea se incalzesc putin in supa, dar nu se lasa sa fiarba. Se serveste supa fierbinte, presarata cu rondele de ceapa verde.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook