un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Drob de miel

March 9, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (86 voturi)
Loading...

Durata: 120 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,793

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara drob de miel

Ingrediente:

maruntaiele unui miel
prapure de miel
200 g carne de miel
3 lingurite condimente pentru friptura de miel
100 ml ulei
6 oua intregi
10 fire de ceapa verde
6 fire de usturoi verde
10 fire de patrunjel verde
6 fire de marar verde
piper
frunze de dafin
1 lingura faina
50 ml otet

Mod de preparare:

Se spala mai intai maruntaiele si carnea cu apa foarte fierbinte, apoi se curata de pielite si se mai spala inca o data in apa fierbinte. Se toaca fin carnea si maruntaiele si se aseaza intr-o oala cu apa rece inpreuna cu 50 ml de otet.

Se lasa se stea circa 20 minute, apoi se clateste carnea tot cu apa rece si se pune la fiert cu boabe de piper si cu foi de dafin dupa gust.

Dupa ce s-a fiert bine, se scoate carnea in strecuratoare si se lasa la scurs bine pana se raceste. Se mai toaca carnea inca o data foarte marunt cu cutitul.

Se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate mai mare cu cutitul si se amesteca cu putina sare, circa 2 minute, pana sa inmoaie. Se adauga apoi si carnea toccata si 3 linguri de condiment pentru friptura de miel si se mai lasa circa 5 minute pe foc.

Se ia de pe foc si se lasa amestecul acoperit sa se raceasca. Se bat ouale, se adauga o lingura de faina, putina sare, piper si verdeata. Se aseaza intr-o tava de copt unsa cu grasime si presarata cu faina  praporul cu marginile in sus sa cuprinda compozitia.

Se unge praporul cu putin ulei inainte de a pune compozitia.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook