un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Placinta cu peste

March 17, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (69 voturi)
Loading...

Durata: 70 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,965

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara placinta cu peste:

Ingrediente pentru aluat:

3 cani faina
1 cana ulei
1 cana apa minerala
sare

Pentru umplutura:

1 kg peste
2 cepe
2 felii de paine
2 linguri faina
1 lingura otet
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare aluat:

Se amesteca uleiul cu apa minerala, se adauga faina, un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute acoperit cu un prosop curat.

Pentru umplutura:

Se fierbe pestele in apa cu otet, se lasa sa se raceasca, apoi i se scoate pielita si oasele. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei. Se trece prin masina de tocat pestele, ceapa calita, painea inmuiat si presata bine.

Se rumeneste faina in ulei, se stinge cu 300 ml apa si se fierbe sosul pana se ingroasa. La sfarsit se pune sare si piper dupa gust si impreuna cu mararul tocat se adauga peste compozitia de peste.

Se imparte aluatul in 2 parti si se intinde din fiecare cate o foaie. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se aseaza o foaie, se inteapa cu furculita, se pune compozitia de peste si se intinde a doua foaie care se inteapa cu furculita.

Se da placinta la cuptor, la foc domol pentru 40 de minute. Cand este gata se copera cu un prosop, se lasa sa se raceasca si apoi se taie.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook