un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Chec aperitiv

February 15, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (121 voturi)
Loading...

Durata: 60 minute

Portii: 8

Dificultate: simpla

Vizualizari: 2,760

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 8 portii chec aperitiv:

Ingrediente:

200 g faina
6 oua
100g masline negre fara samburi
100 g masline verzi fara samburi
350 g sunca
100 g telemea de oi
200 ml lapte
2 bucati de gogosar murat
4 linguri de ulei
1 pliculet praf de copt
50 g cascaval
Piper si sare dupa gust.

Mod de preparare:

Sunca se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoarea mare, iar branza se faramiteaza bine cu furculita sau se poate da si aceasta pe razatoarea mare.
De preferat este ca maslinele sa fie fara sambure, dar daca aveti prin casa masline cu samburi, sunt bune si astea, dar trebuie scosi samburii. Feliile de gogosar murat se taie cubulete.

Intr-un castron se pune faina, se adauga pliculetul de praf de copt si se amesteca.
Se separa ouale intr-un castron incapator si se mixeaza bine, pana devin spuma. Se adauga laptele si branza faramitata si se mixeaza din nou, pana se omogenizeaza.
Peste compozitia rezultata se cerne faina amestecata in prealabil cu praful de copt, si se continua amestecarea cu o spatula, pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata se adauga sunca, maslinele, gogosarul murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si se amesteca cu spatula, pana se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de chec care se tapeteaza, in prealabil cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa checul la copt, la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu.Se coace aproximativ 45 minute.

Va dorim pofta buna!

Reteta chec aperitiv

Alte retete cu:


Facebook