un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Rulada cu crema de branza

February 15, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (103 voturi)
Loading...

Durata: 40 minute

Portii: 8

Dificultate: simpla

Vizualizari: 2,099

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 8 portii de rulada cu crema de branza:

Ingrediente:

Pentru blatul de rulada:

5 oua
70g faina
20g amidon alimentar
100g maioneza
Sare si piper dupa gust
75g unt
Masline negre rondele
Patrunjel verde

Pentru umplutura:

450g crema de branza cu smantana
150g sunca
1 ardei gras rosu
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Untul se taie cubulete. Rondelele de masline se trec pe sub un jet de apa si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se spala patrunjelul verde si se toaca foarte, foarte marunt.
Sunca se taie cubulete, se spala ardeiul gras si se taie cubulete.

Mod se preparare umplutura:

Se pune intr-un bol crema de branza, se adauga apoi ardeiul gras tocat marunt, sunculita tocata marunt, se condimenteaza cu piper si sare dupa gust, se adauga maioneza si se amesteca totul, pana se obtine o compozitie omogena.

Preparare blat:

Se sparg 5 oua intr-un castron si se mixeaza bine de tot, pana se obtine o spuma. In spuma de oua se adauga cubuletele de unt, maioneza, se condimenteaza cu piper si sare dupa gust si se mixeaza din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet.
In compozitia rezultata se adauga faina, amidonul si se incepe din nou mixarea, pana se inglobeaza totul bine si se obtine compozitia finala.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna in tava comozitia pentru blatul ruladei si se niveleaza usor cu o spatula.
Pe toata suprafata compozitiei din tava se pun randuri de rondele de masline, iar ici colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace blatul ruladei timp de 10 minute la 200 grade Celsius.

Intre timp, pana se coace blatul, se ia un prosop de bucatarie si se umezeste putin. Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din cuptor, foarte rapid se pune deasupra tavii un tocator mare de lemn, se intoarcem tava cu fundul in sus si se scoate blatul pe tocator. Se muta apoi usor blatul, fara sa se rupa, pe prosopul umezit si se ruleaza strans, cat este inca fierbinte. Se lasa rulat in prosop, pana se raceste complet. Atentie, blatul trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa se incepe rularea, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos. Dupa ce s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza si se incepe rularea strans, pana se obtine o rulada. Se intinde o folie de celofan pe masa, se muta cu grija rulada pe folie si se incepe rularea. Se pune rulada la rece si se serveste dupa cel putin 5-6 ore, timp in care se lasa sa se inbine gusturile si sa se fixeze mai bine.

Va dorim pofta buna!

Reteta rulada cu crema de branza

Alte retete cu:


Facebook