un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Rulada de conopida

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (57 voturi)
Loading...

Durata: 45 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,143

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara rulada de conopida:

Ingrediente pentru sos:

50 g unt
80 g faina
500 ml lapte
3 oua

Pentru umplutura:

1 conopida mai mica
100 g smantana
30 g cascaval ras
50 g jambon tocat
sare
piper

Mod de preparare:

Pentru sos se pune untul la incins, se adauga faina si se amesteca pana la albirea totala. Se subtiaza sosul cu laptele fierbinte turnat tot odata si se lasa sa fiarba pana la obtinerea unui sos gros. Se sareaza si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se lasa apoi sosul sa se raceasca pe jumatate, apoi se amesteca cu galbenusurile si dupa aceea cu albusurile batute bine.

Se aseaza compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se intoduce pentru 10-15 minute la cuptor. Dupa ce se coace se rastoarna pe un platou, se scoate hartia si se pune imediat umplutura.

Pentru umplutura se fierbe conopida in apa sarata, dupa care se desface buchetele, se amesteca cu jambonul tocat si cu o lingura de smantana si se lasa sa se infierbante.

Se umple foaia de aluat cu aceasta compozitie, in care se adauga cascaval ras. Se infasoara rulada cu grija si se aseaza pe un platou. Se taie felii potrivite si se serveste rulada cu smantana si cascaval ras. Deasupra se poate presara patrunjel verde tocat.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook