Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Ciuperci umplute - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ciuperci umplute

February 17, 2012 de Ana | Categorii: Retete ciuperci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (129 voturi)
Loading...

Durata: 50 minute

Portii: 4

Dificultate: simpla

Vizualizari: 1,862

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 4 portii de ciuperci umplute:

Ingrediente:

10-12 ciuperci champignon,
1-2 morcovi,
1 pastarnac,
1 telina mica,
1 ardei rosu,
1 fir de praz (sau 1 fir de ceapa verde si 1 fir de usturoi verde),
marar proaspat,
sare, piper,
2 linguri ulei de masline,
parmezan sau cascaval.

Mod de preparare:

Coditele ciupercilor se desfac cu grija si palariile se aseaza intr-o tava, pe folie de staniol. Intr-o tigaie se calesc in 2 linguri de ulei de masline, la foc mic, prazul taiat rondele subtiri, iar zarzavaturile, ardeiul si coditele ciupercilor taiate cubulete. Tigaia se acopera cu capac, pentru ca zarzavaturile sa se inmoaie in aburi. Cand s-au inmuiat, se adauga sare si piper dupa gust, se iau de pe foc si se amesteca cu mararul tocat marunt.
Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, dupa care deasupra se presara parmezan sau cascaval ras, avand grija sa cada cat mai putin pe alaturi. Se dau la cuptor, la foc mediu, circa 30 minute.
Se pot servi ca atare sau ca si garnitura la gratar sau friptura, deĀ  preferat calde. Pentru o mai mare savoare, se adauga cate o lingura de smantana pe fiecare ciuperca si deasupra se presara marar proaspat tocat.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Articole relevante:

Facebook