Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Dovlecei umpluti cu pui - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Dovlecei umpluti cu pui

February 23, 2012 de Ana | Categorii: Retete cu dovlecei
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (96 voturi)
Loading...

Durata: 60 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,728

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara dovlecei umpluti cu pui:

Ingrediente:

2 dovlecei potriviti
300 g carne tocata de pui
250 ml suc de rosii
80 g branza grasa sau cascaval
2 linguri pesmet
o ceapa
un morcov
o lingurita rozmarin
o lingurita condimente pentru carne tocata
o legatura marar
ulei, sare si piper

Modul de preparare:

Se pun la incins doua-trei linguri de ulei intr-o tigaie. Intre timp se toaca ceapa si apoi se pune la calit in uleiul incins. Se lasa ceapa la calit doua-trei minute, timp suficient pentru ca aceasta sa se inmoaie putin, dupa care se adauga morcovul dat pe razatoare si o parte din pulpa de dovlecel.

Se caleste maxim cinci minute umplutura pentru dovlecei si apoi se adauga carnea tocata de pui. Se caleste putin umplutura la foc mediu, apoi se adauga condimentele si 100 ml de suc de rosii atunci cand carnea de pui incepe sa isi schimbe culoarea.

Compozitia se mai lasa la foc doar pana cand aceasta incepe sa dea in clocot. Dupa aceea se ia umplutura pentru dovlecei de pe foc, se adauga legatura de marar tocata marunt si se amesteca bine.

Se spala dovleceii si se taie in jumatate pe lungime. Se scobesc de pulpa jumatatile de dovlecei cu ajutorul unei lingurite, se sareaza si se intorc cu fata in jos pentru a elimina excesul de apa.

Se iau jumatatile de dovlecei care au stat la curs minim zece minute si se tapeteaza cu pesmet, apoi se umplu trei dintre jumatatile de dovlecei cu carnea de pui si deasupra se pune un strat de branza data pe razatoare. A patra jumatate de dovlecel se taiem si se aseaza peste branza rasa.

Intr-un vas termorezistent se pune restul de suc de rosii, rozmarinul, sare si piper, apoi se adauga dovleceii umpluti. Se acopera vasul cu folie de aluminiu, se incinge cuptorul si se lasa dovleceii umpluti cu pui la cuptor un sfert de ora la foc mediu. Dupa aceea se scoate vasul, se inlatura folia de aluminiu, se reintroduce vasul si se mai lasa la cuptor inca zece minute.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Articole relevante:

Facebook