Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a pregati cinci portii de iahnie de fasole cu ciolan afumat:
500 g fasole boabe
3 cepe
1 morcov
sare
piper boabe (10 buc.)
1-2 foi de dafin
o capatana usturoi
2 linguri pasta de tomate
100 ml ulei
500 grame ciolan
patrunjel si marar verde
Mod de preparare
Fasolea se pune intr-o cratita, se adauga apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot, se schimba apa si se adauga ciolanul, o ceapa taiata bucatele, 1 morcov taiat bucatele, foile de dafin, piperul, sarea si se continua fierberea.
Separat, celelalte 2 cepe se taie marunt si se calesc in ulei. Cand ceapa este aurie, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 2 minute.
Dupa ce fasolea este fiarta si zeama a scazut, amestecul se toarna intr-un vas din care se scoate ciolanul pentru a fi portionat. Separat, usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu putina apa si sare.
Peste fasolea din vas se adauga usturoiul si prajeala si se amesteca. Se adauga bucatile de ciolan si se da la cuptopr incins pentru circa 30 de minute. Se scoate din cuptor si se serveste cu verdeata pe deasupra.
Va dorim pofta buna!