un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Cozonac cu rahat si nuca

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (95 voturi)
Loading...

Durata: 110 minute

Portii: 2 cozonaci

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,327

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara cozonac cu rahat si nuca:

Ingrediente pentru aluat:

1 kg faina
50 g drojdie
4 oua
200 g zahar
400 ml lapte caldut
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de margarina
100 ml ulei
50 g stafide

Pentru umplutura:

4 albusuri
300 g nuca
1 cana de lapte
200 g zahar
2 linguri cacao
100 g rahat

Mod de preparare aluat:

Se dizolva zaharul in laptele caldut si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia intr-o cana cu apa calda si se toarna maiaua peste faina. Se amesteca putin, se adauga numai galbenusurile batute, apoi laptele cu zaharul si se framanta bine.

Se incorporeaza treptat margarina, uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul nu se mai tine de maini si face basici. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele, se amesteca si se lasa aluatul sa creasca 1 ora.

Pentru umplutura:

Se opareste nuca macinata cu laptele fierbinte, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se bat spuma albusurile, se adauga in compozitia de nuca impreuna cu zaharul, cacaoa si se omogenizeaza umplutura.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua bucati care se intind. Pe fiecare foaie se pun 2-3 linguri de umplutura si cateva fasii de rahat apoi se ruleaza dintr-o parte. Se aseaza cei doi cozonaci in tavi unse cu ulei si se mai lasa sa creasca.

Se ia o lingurita de margarina, se tavaleste prin faina incorporand cat mai multa faina apoi se da la rece 30-40 de minute. Inainte de a da cozonacii la cuptor se ung cu ou batut si se rade peste ei margarina cu faina intarita.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook