Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Cozonac cu stafide inmuiate in coniac - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Cozonac cu stafide inmuiate in coniac

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (87 voturi)
Loading...

Durata: 120 minute

Portii: 2 cozonaci

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,745

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara cozonac cu stafide inmuiate in coniac, cacao si rahat:

Ingrediente pentru aluat:

1 kg faina
50 g drojdie
280 g zahar
260 g unt
3 oua
5 galbenusuri
400 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
50 ml coniac
coaja de lamaie rasa
150 g stafide
sare

Pentru umplutura:

250 ml lapte
4 linguri cacao
2 linguri zahar
1 esenta de rom
300 g rahat
200 g stafide

Mod de preparare pentru aluat:

In vasul in care se va framanta aluatul se dizolva drojdia in putin lapte caldut cu zahar si putina faina. Dupa ce a crescut maiaua se adauga pe rand zaharul amestecat cu laptele ramas, sarea, ouale, 3 galbenusuri, untul, lasat la temperatura camerei pentru a se topi, faina, zaharul vanilat, stafidele inmuiate in prealabil in coniac si coaja rasa de lamaie.

Se framanta bine aluatul si se lasa sa creasca.

Pentru umplutura:

Se pune pe foc laptele, zaharul, cacaoa si se fierb aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu esenta de rom. Cand a crescut aluatul se imparte in doua, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul.

Se intinde jumatate din compozitia de cacao peste aluat, se pune o parte din rahatul taiat cubulete si din stafide si se ruleaza. Se procedeaza la fel si cu celalalt cozonac. Se aseaza cozonaci in tavi unse cu unt, se lasa sa mai creasca o ora, apoi se ung cu galbenus si se coc la foc potrivit.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook