un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Placinta cu mere

May 11, 2011 de admin | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 2,400

Pentru a vizualiza reteta video click pe: video reteta placinta cu mere.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 12 portii de placinta cu mere:

Ingredientele pentru aluat sunt:

500 g faina cernuta
250 g margarina
2 oua
1 lingura smantana
1 lingura miere
1 lingurita coaja lamaie rasa
1/4 lingurita sare
2 pliculețe zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet

Ingredientele pentru umplutura sunt:

2.5 kg mere
30 g gris
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare aluat:

Se pun 240 g margarina intr-un vas, iar aceasta se amesteca cu 200 g faina. Cele 10 g de margarina ramase se opresc pentru uns tava. Dupa ce s-a amestecat, se adauga ouale si se continua amestecarea. Se adauga smantana, se amesteca, se adauga mierea si se amesteca. Se adauga sarea, razatura de lamaie, zaharul vanilat, bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de otet si se continua framantatul. Se adauga treptat faina si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.

Se tapeteaza planseta cu faina, se ia aluatul din bol si se continua framantatul pe planseta cca. 1 minut. Se introduce aluatul intr-o punga si se pune la frigider cca. 30 de minute.

Mod de preparare umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe o razatoare mare. Merele rase se pun intr-o cratita la calit cu cele 200 g zahar, la foc mic si se amesteca continuu cu o paleta de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce a scazut sucul, se retrage cratita de pe foc, se adauga scortisoara si zaharul vanilat, se amesteca si se lasa la racit.

Mod de preparare placinta cu mere:

Se scoate aluatul de la frigider, se pune pe planseta tapetata cu faina si se imparte in doua parti egale. Aluatul se intinde sub forma unei foi de marimea tavii care se foloseste.

Se unge tava cu margarina si se aseaza in ea foaia de aluat. Peste foaie se presara uniform jumatate din cantitatea de gris.

Se pune umplutura in tava peste foaia de aluat si se niveleaza cu o paleta de lemn. Se adauga restul de gris si se pune a doua foaie de aluat.

Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a nu face foaia basici. Aceasta ultima operatie este foarte importanta.

Se introduce tava in cuptorul incins la 200 grade timp de aproximativ 10 minute, dupa care se reduce temperatura la 180 grade pana se rumeneste putin foaia de deasupra.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor tava cu placinta cu mere, se lasa sa se raceasca, dupa care se presara zahar pudra. Se portioneaza si se serveste dupa preferinte.

Va dorim pofta buna!

reteta placinta cu mere

Alte retete cu: ,


Facebook