Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Prajitura cu mere si glazura de serbet - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura cu mere si glazura de serbet

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (59 voturi)
Loading...

Durata: 70 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,292

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura cu mere si glazura de serbet:

Ingrediente foi:

15 linguri suc proaspat de mere
15 linguri ulei
15 linguri zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
400 g faina

Pentru umplutura:

3 kg mere
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita ghimbir macinat
2 linguri zahar

Pentru glazura:

150 g serbet de vanilie
75 g margarina la pachet
2 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare umplutura:

Se rad merele pe razatoarea mare si se lasa 10 minute sa isi lase zeama. Se preseaza apoi merele pana se obtin cele 15 linguri de suc pentru foi, apoi se pun pe foc la calit. Se adauga spre sfarsit zaharul si aromele. Cand sunt gata calite se lasa la racit.

Pentru foi:

Se topeste zaharul in sucul de mere, se adauga apoi sarea, faina cernuta si amestecata cu praful de copt si uleiul, pana se obtine o coca potrivita care sa fie intinsa cu sucitorul. Se imparte coca in 3 si se coc foile pe dosul unei tavi presarata cu faina.

Pentru glazura:

Se pune serbetul in borcan, in apa calda ca sa se inmoaie, apoi se scoate si se amesteca cu 1 lingurita de scortisoara si margarina. Se umplu foile racite cu compozitia de mere si se intinde glazura peste ultima foaie.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook