un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tarta cu smochine

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 voturi)
Loading...

Durata: 60 minute

Portii: 5

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,807

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tarta cu smochine:

Ingrediente:

50 g faina alba
50 g faina integrala
170 g zahar brun
3 oua
30 g unt
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
600 g smochine
1 paharel rom
3 linguri unt
3 linguri zahar brun
1 praf sare fina

Mod de preparare:

Se topeste untul (ambele cantitati) fara a se rumeni. Se intinde uniform circa 2 linguri de unt pe fundul si peretii formei de tarta. Se tapeteaza cu 3 linguri de zahar, apoi se tine forma intr-un vas cu putina apa calda, pentru a nu se solidifica din nou untul.

Se spala smochinele in apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie, apoi se curata cu un cutit si se pun intr-un bol. Se zdrobesc bine cu o furculita si se adauga cate putin untul ramas si romul.

Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar, iar peste albusuri se adauga un praf de sare.

Separat intr-un bol se amesteca faina alba cu praful de copt si scortisoara, se adauga si faina integrala si se amesteca bine.

Se bat albusurile spuma cu mixerul, galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga amestecul de faina peste galbenusuri, amestecand putin de fiecare data cu mixerul la viteza mica. In aceasta compozitite se adauga cate putin din piureul de smochine amestecand cu mixerul la viteza minima.

Se incorporeaza albusurile batute amestecand cu miscari lente de sus in jos. Se toarna continutul in forma de tava si se presara cele 3 linguri de zahar.

Se da tava la cuptor timp de 35 minute. Cand este gata se lasa tarta sa se raceasca putin, se scoate din forma si se decoreaza cu smochine si bete de scortisoara .

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook