un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort cu doua creme

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (68 voturi)
Loading...

Durata: 90 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,040

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tort cu doua creme:

Ingrediente pentru blat:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
1 esenta de vanilie
2 linguri cacao

Pentru crema de nuci:

100 g nuci macinate
100 g unt
200 ml lapte
1 lingura zahar
1 lingura esenta de rom
1 lingura faina

Pentru crema de cacao:

200 ml lapte
1 ou
1 lingura zahar
100 g unt
1 lingura faina
1 lingura cacao
100 g stafide
2 esente de rom

Pentru sirop:

100 ml lapte
1 lingura zahar
1 lingura esenta de rom

Pentru ornat:

300 g frisca
2 linguri cacao
100 ml apa
2 linguri zahar

Mod de preparare blat:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, faina, albusurile batute spuma, apoi se impare compozitia in doua si in jumatate se pune vanilia, iar in cealalata jumatate cacaoa. Se toarna compozitia de cacao intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul din cupor, se lasa sa se raceasca, iar dupa ce s-a racit se scoate blatul de cacao pe un platou si se coace cel cu vanilie.

Pentru crema de nuci:

Se amesteca nuca macinata cu zaharul, faina, esenta de rom, untul si laptele, se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa. Cat timp este pe foc, se amesteca mereu crema ca sa nu se prinda, apoi se da deoparte sa se raceasca.

Pentru crema de cacao:

Se bate oul cu zaharul, se adauga laptele, faina, untul, cacaoa si se fierbe compozitia pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa.

Se aseaza blatul de vanilie pe un platou, se insiropeaza cu siropul fiert din lapte, zahar si esenta de rom, se intinde crema de cacao, se presara jumatate din stafidele inmuiate in prealabil in esenta de rom, se pune apoi blatul de cacao insiropat cu acelasi sirop de lapte, zahar si esenta, se intinde crema de nuci, se presara stafidele ramase si se imbraca tortul cu frisca.

Se fierbe apoi apa cu zaharul si cacaoa pana se obtine un sirop mai gros care se va folosi la decorarea tortului. Se da tortul la rece pentru 2 ore.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook