Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Tort de fructe - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort de fructe

April 12, 2011 de admin | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 1,365

Una din cele mai vechi referiri la tort vine din Roma antica atunci cand aluatul de paine era imbogatit cu unt, oua si miere.

Ingredientele necesare pentru tort de fructe:

Pentru blat:

120 g faina
6 oua
2 linguri rom
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 pachet zahar vanilat

Fructe:

150 g zahar
10 cirese din compot
10 visine din compot
5 piersici din compot
2 linguri de rom
1 kg capsuni

Umplutura:

200 g frisca
200 ml apa
100 g zahar tos
7 foi gelatina
2 albusuri
2 linguri rom
1 pachet zahar vanilat

Pentru ornat:

250 g frisca
50 g zahar tos
2 foi gelatina
1 albus
1 lingurita rom
1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se bat albusurile spuma tare (atentie sa nu ramana parti de galbenus in albus – se poate pune putin zahar in albus ca sa se bata mai usor). Dupa ce s-au batut albusurile spuma se adauga tot zaharul, apoi faina, romul, coaja de portocala si zaharul vanilat si se amesteca.

Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace 40 minute in cuptorul cald, la foc potrivit (primele 5 minute la foc puternic, apoi la foc potrivit).

Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se scoate si se rastoarna pe o planseta. Se taie in trei foi (sau doua/patru dupa preferinta). Foaia de dedesubt se pune intotdeauna deasupra (ultima) pentru ca tortul sa aiba o suprafata neteda.

Capsunile se curata si se taie feliute, se scot samburii din cirese si visine. Piersicile se taie cubulete, iar la final toate fructele se amesteca intr-un bol.

Se bate frisca (200 g). Se inmoaie foile de gelatina in apa calduta, apoi se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia si se amesteca. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca prin miscari usoare de jos in sus cu o spatula de lemn (sau o lingura).

Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe. Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina.

Se aseaza a doua foaie de blat si se repeta operatiunea de mai sus.

Se pune a treia foaie de blat – ultimul strat este de fructe.

Se pune tortul la frigider 1/2 ore. Se orneaza cu restul de frisca, apoi se mai tine 2-3 ore la frigider, dupa care se poate servi.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook