Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/retete/public_html/wp-content/mu-plugins/opstand.php on line 1
Tort festiv cu mere si nuci - Retete123.Ro
un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tort festiv cu mere si nuci

February 29, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (113 voturi)
Loading...

Durata: 90 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,975

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara tort festiv cu mere si nuci:

Ingrediente primul blat:

3 oua
3 linguri de zahar tos
3 linguri de faina
3 linguri de nuca macinata
3 linguri de ulei
1 lingurita nucsoara
1 praf de copt

Pentru al doilea blat:

3 oua
3 linguri de zahar tos
3 linguri de faina
100 g miez de nuca
100 g ciocolata
1 zahar vanilat cu scortisoara
esenta de rom

Pentru crema de mere si nuci:

6 mere
200 g miez de nuca
250 g zahar
350 ml frisca lichida
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita nucsoara
1 plic de gelatina

Pentru crema de mere cu nuci verzi:

6 mere
150 g nuci verzi din dulceala
250 g zahar tos
2 batoane de scortisoara
1 zahar vanilat cu scortisoara
1 plic de gelatina

Pentru blat alb:

2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri de faina
1 zahar vanilat
1 lingurita de apa minerala
1 varf de cutit de praf de copt
esenta de rom

Pentru blat negru:

2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri de faina
1 zahar vanilat
1 lingurita de apa minerala
1 varf de cutit praf de copt
esenta de rom
1 lingurita de cacao

Mod de preparare primul blat:

Se bat ouale cu zaharul tos, se adauga uleiul, nuca macinata, nucsoara si se amesteca. La sfarsit se pune faina cernuta si se omogenizeaza bine compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.

Preparare blatul al doilea:

Se mixeaza ouale cu zaharul tos si cel vanilat cu scortisoara. Se adauga miezul de nuca taiat marunt, ciocolata topita, esenta de rom, iar la sfarsit se pune faina cernuta si se amesteca bine compozitia. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute.

Preparare crema de mere si nuci:

Merele spalate si curatate se taie cuburi. Cuburile de mere se pun intr-o oala impreuna cu zaharul, scortisoara macinata si nucsoara, o ceasca mica de apa si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca. Miezul de nuca se prajeste pentru cateva minute la cuptor.

Intr-un vas se pun merele, miezul de nuca prajit, frisca batuta inainte cu un pic de zahar, iar la sfarsit se incorporeaza gelatina care s-a pregatit conform instructiunilor de pe plic. Crema obtinuta se pune la frigider aproximativ o ora.

Preparare crema de mere si nuci vrezi:

Intr-o oala se pun la fiert 350 ml apa impreuna cu zaharul tos, cel vanilat si batoanele de scortisoara. Merele spalate si curatate de coaja se taie felii mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Cand fierbe apa se adauga merele si se lasa sa fiarba pana cand scade apa.

La sfarsit se adauga nucile verzi apoi se lasa compozitia sa se raceasca. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se adauga in crema de mere si nuci verzi.

Se da crema la rece pentru aproximativ o ora.

Preparare blat alb si negru pentru decor:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul tos si vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu apa minerala, esenta de rom si se adauga in compozitia de albusuri. La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. La al doilea blat se procedeaza la fel, numai ca se adauga si cacao.

Amestecul obtinut se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 25 minute. La fel se procedeaza si cu blatul cu cacao. Dupa ce s-au copt blaturile, se lasa sa se raceasca apoi se taie din ele fasii lungi de 7-8 cm si late de 1 cm.

Pe un platou se aseaza primul blat, se pune inelul de la tava de copt, apoi se pune alternativ, de jur imprejur fasiile de blat. Se adauga crema de mere si nuci la al doilea blat de tort, apoi crema de mere si nuci verzi. Peste crema de mere si nuci verzi se adauga un strat subtire de frisca.

Tortul se orneaza cu felii de mere date prin zahar vanilat cu scortisoara si nucsoara, o felie de mar dat prin ciocolata si miez de nuca.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook