Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara ciorba taraneasca
Ingrediente:
500 g de carne de vaca
2 morcovi
2 cartofi
2 ardei grasi
3 rosii
1 telina
1 ceapa
1 ceasca de boabe de mazare
1 mana de fasole verde
bors
sare
patrunjel verde (sau leustean)
optional: 1-2 oase de vaci
Mod de preparare:
Se pune carnea de vaca la fiert la foc mic, cu putina sare in 2 litri de apa rece, circa o ora. Daca se prepara ciorba taraneasca utilizand oase de vaca, acestea trebuie taiate, sa intre in oala, apoi se spala si se pun la fiert in apa rece odata cu carnea. Se ia spuma imediat ce se formeaza si se adauga inca o cana de apa rece sa se limpezeasca. Indata ce apare spuma, se spumeaza iar.
Daca se doreste, se poate strecura apoi ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma. Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc timp de 2 minute cu 2 linguri de ulei si se adauga in ciorba. Se taie fasolea mai mare si se adauga in ciorba. Dupa ½ ora se adauga mazarea.
Cand carnea si zarzavaturile au fiert bine se pun cartofi taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate in felioare subtiri. Se fierbe ciorba inca un sfert de ora.
Se adauga apoi borsul, completand cu apa cat este necesar, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia ciorba de pe foc si se adauga patrunjel sau leustean verde taiat marunt.
Va dorim pofta buna!